Leergeld Groningen plaatst functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de Inkomenscriteria van Leergeld Groningen?
Type gezin
Leergeld norm  

(120% bijstandsnorm volgens de Participatiewet)

1-oudergezin

€ 1.540,60

2-oudergezin

€ 2.201,21

Nee, maar er is wel een maximumbedrag per voorziening.

Als je een aanmelding hebt gedaan via de website, proberen we binnen 14 dagen contact met je op te nemen. Lukt dit telefonisch niet dan mailen we je naar het door jou opgegeven e-mailadres.


Is er binnen 14 dagen na je aanmelding geen contact met je geweest, neem dan contact met ons op, via ons algemeen telefoonnummer 088-2308820 (alle werkdagen van 9:30 uur tot 12:00 uur bereikbaar) of via.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is moeilijk te zeggen. We vragen soms naar inkomensgegevens, een kostenoverzicht of andere gegevens. Bij het aanleveren en beoordelen kan  vertraging ontstaan. Soms is aanvullende informatie nodig. 


Tijdens piekperiodes in het seizoen, zoals begin van het schooljaar, december/januari of eind van het jaar voor de aanvragen voor mbo-ers, kan het extra druk zijn en kan er een lichte achterstand ontstaan. 


We streven er naar om je aanvraag binnen drie weken te verwerken. Duurt het langer? Neem dan telefonisch contact op met je intermediair, telefonisch of per mail.

Heb je al een aanvraag gedaan bij Leergeld? Dan heb je al eerder contact gehad met jouw intermediair. Jouw intermediair kan je altijd informeren over hoe het ermee staat. Als je intermediair je vertelt dat de aanvraag is ingediend en voor beoordeling is doorgestuurd, dan wordt deze aanvraag administratief verwerkt. Je ontvangt daarna een brief. Duurt dit meer dan 3 weken, neem dan  contact op met je intermediair of via 088-2308820 (alle werkdagen van 9:30 uur tot 12:00 uur bereikbaar).


Na goedkeuring van je aanvraag voor kleding of materialen, ontvang je thuis een brief. Daarin staat waar je de brief kunt inleveren en de kleding of materialen kunt ophalen.

Dat moet binnen een maand na de datum die op de brief staat. 


Heb je ze niet binnen een maand opgehaald, stuur dan de brief aan Leergeld terug. Ons adres staat rechtsonder op de brief.

We zullen bekijken of het nodig is om een nieuwe aanvraag te doen.

Je intermediair neemt daarover contact met je op.