Leergeld Groningen plaatst functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doneren

Doneren  

Wilt u graag helpen door een bedrag te doneren? Hieronder hebben wij mogelijkheden voor u op een rij gezet.

  • Een eenmalige donatie doen

Direct doneren? Maak gebruik van het donatieformulier.

Zelf overmaken? Maak uw bedrag over naar rekeningnummer

NL30 RABO 0132 2399 06, ten name van Stichting Leergeld Groningen e.o.


Als u anoniem wil blijven, vul dan alleen het veld met het sterretje in.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
0.00
Welk bedrag wilt u doneren? *Geef aub een bedrag op afgerond op hele euro's
Totaal
0.00
  • Maandelijks een bedrag doneren  • Gedurende 5 jaar een periodieke schenking doen
  • In uw testament een erfstelling of een legaat opnemen


Spelregels rondom belastingaftrek

Geefwet

Stichting Leergeld Groningen is door de belastingdienst aangewezen als een zogenaamd Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat over giften of legaten aan onze stichting geen schenkingsbelasting of erfbelasting is verschuldigd. Ook kunt u uw gift als aftrekpost opnemen bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting. 


Periodieke schenkingen

Bij gewone giften geldt een, van uw inkomen afhankelijke aftrekdrempel en een aftrekplafond. Bij een periodieke schenking voor 5 jaar is er geen aftrekplafond en geen drempelbedrag. U dient een dergelijke schenking samen met Stichting Leergeld Groningen schriftelijk vast te leggen. Dat regelt u gemakkelijk door het document te downloaden, de pagina's 1 t/m 4 in te vullen en het ingevulde document te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kennen een transactienummer toe en ondertekenen de beide exemplaren van de overeenkomst. Vervolgens ontvangt u het exemplaar voor de schenker van ons retour. 


Een periodieke schenking kunt u als aftrekpost opnemen bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting. U kunt hiervoor een periodieke betaling instellen bij uw eigen bank.


Rekenvoorbeeld

U wilt bijvoorbeeld € 100 schenken. Bij de giftenaftrek telt dat mee voor € 125. Mits u met uw overige schenkingen al tussen aftrekdrempel en -plafond zit, kost deze gift u netto nog maar € 47,50 (belastingtarief 42%) of € 35 (belastingtarief 52%).