Leergeld Groningen plaatst functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doneren

Doneren  

Wilt u graag helpen door een bedrag te doneren? Hieronder hebben wij mogelijkheden voor u op een rij gezet.

  • Een eenmalige donatie doen

Direct doneren? Maak gebruik van het donatieformulier.

Zelf overmaken? Maak uw bedrag over naar rekeningnummer

NL30 RABO 0132 2399 06, ten name van Stichting Leergeld Groningen e.o.


Als u anoniem wil blijven, vul dan alleen het veld met het sterretje in.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
0.00
Welk bedrag wilt u doneren? *Geef aub een bedrag op afgerond op hele euro's
Totaal
0.00
  • Maandelijks een bedrag doneren  • Gedurende 5 jaar een periodieke schenking doen
  • In uw testament een erfstelling of een legaat opnemen


Spelregels rondom belastingaftrek

Geefwet

Stichting Leergeld Groningen is door de belastingdienst aangewezen als een zogenaamd Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat over giften of legaten aan onze stichting geen schenkingsbelasting of erfbelasting is verschuldigd. Ook kunt u uw gift als aftrekpost opnemen bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting. 


Periodieke schenking voor minimaal 5 jaar

Een periodieke schenking van minimaal 5 jaar is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Een eenmalige schenking is niet volledig aftrekbaar, daarvoor geldt een aftrekdrempel. 

Om een periodieke schenking als aftrekpost op te kunnen nemen bij uw aangifte inkomstenbelasting dient u de schenking samen met Stichting Leergeld Groningen schriftelijk vast te leggen. Dat regelt u gemakkelijk door het document te downloaden, de pagina's 1 t/m 4 in te vullen en het ingevulde document te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De penningmeester kent een transactienummer toe aan de formulieren en ondertekent beide exemplaren van de overeenkomst. Vervolgens ontvangt u het exemplaar voor de schenker van ons retour.